Špaldovo-mandlové linecké

Zdravější verze nejklasičtější klasiky - lineckého cukroví

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka

Cukroví, které nesmí chybět na žádném vánočním talíři - linecké

Poslední letošní cukroví, které Vám předkládám je zdravější verze lineckého cukroví. Je úžasné a díky mletým mandlím krásně křehké a voňavé. Vyzkoušíte? 


 

Suroviny

150 g rostlinného tuku typu Alsan
250 g špaldové mouky (používám žlutou necelozrnnou Pernerku)
110 g mletého třtinového cukru
1 lžíce vanilkové Hrašky
3 lžíce vody
60 g mletých mandlí
citronová kůra z 1/2 BIO citronu
lžíce vanilkového aroma

Postup

Těsto nechte do druhého dne v lednici odpočinout. 
Poté již pokračujte jako obvykle - vykrajujte, pečte a slepujte marmeládou. 
Peče se v předehřáté troubě při 170 °C zhruba 10 minut. Jakmile začnou okraje zlátnout, okamžitě ven z trouby. Slepujte až po vychladnutí. 
Já použila domácí jahodovou, připravenou pouze z jahod a třtinového cukru. :-)

Pro více vánoční inspirace mrkněte na můj nový počin - vánoční ebook plný receptů a tipů na etičtější Vánoce. Více info ZDE 





Komentáře

Oblíbené příspěvky