Kakaové tlapky

Kakaové tlapky, tradiční cukroví, které se opomíjí

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
ABKM

Prababiččina klasika v moderním kabátě

Tento víkend jsem zkoušela péci veganské cukroví. Přišla jsem na několik důležitých informací. Mandlový olej se nehodí jako náhrada tuku :-), oříškové rohlíčky rovněž nejdou tvořit v případě použití sezamového oleje. Naopak sezamový olej je výbornou alternativou tuku v perníčcích a rovněž se dají péci jen se rozmixovaným namočeným lněným semínkem namísto vejce a spolu s javorovým sirupem. V kokosovém cukroví se dá tuk nahradit BIO kokosem, který namočíte a necháte nabobtnat a poté rozmixujete, jen těsto je pak takové žvýkačkové, takže se s ním špatně pracuje, ale na chuti to neubere.

Největší nadšení jsem prodělala při záměně tuku kakaovým máslem. O recept na veganské kakaové tlapky se s vámi nyní podělím. 


Suroviny

200 g špaldové hladké mouky
125 g třtinového cukru
125 g kakaového másla
65 g mletých ořechů
25 g kakaa
1,5 lžičky skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1 lžíce rostlinného mléka (možná více, dle potřeby)

Postup

Kakaové máslo doporučuji umixovat, doporučuji toto máslo
Poté ze všech surovin zpracujte nelepivé, pružné těsto. 

Nechte chvíli rozležet, poté plňte do formiček tlapek a pečte. 

Po upečení formičky vyklepněte a případně obalujte v kakau smíchaném s moučkovým cukrem (není potřeba, i tak je cukroví výborné).

Nechte uležet :-)

Hezký adventní večer

Dobrou chuť!

Vaše Lenča

P.S. Už máte můj nový vánoční e-book Veganské Vánoce od A do Z, který vás provede celým vánočním časem od první adventní neděle až po novoroční oběd? Ne? Tak mrkněte SEM a dozvíte se, jak jej získat i náhled dovnitř. :-) 






Komentáře

Oblíbené příspěvky