Šneci z listového těsta
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan (nepotírat vejcem, ale směsí oleje a kurkumy)
Intolerance laktózy
Tip na silvestrovské, narozeninové či jiné pohoštění :-). Já tyto šneky připravila na silvestrovské pohoštění mezi normálně se stravující přátele a sklidily velký úspěch.
Na šneky budete potřebovat:
1 bal. listového těsta (já použila bezlepkovou verzi, veganská se dají koupit, např. v lýdlu)
1 domácí vejce (nebo ve vegan verzi: 2 lžíce oleje s kurkumou)
2 lžíce semínek
1 bal. ROBI plátků
1 cibule
3 lžíce sterilované kukuřice
rostlinný olej
100 ml BIO kečupu
1 lžička oblíbeného koření (já použila TOTO koření na ryby)
sůl
Na oleji opečte cibulku, jakmile bude zlatavá, tak přidejte nahrubo nastrouhané robi plátky, kukuřici, okořeňte a opékejte asi 5 minut, poté přidejte kečup a chvíli prohřívejte.
Nyní si na pomoučněném válu vyválejte listové těsto, potřete směsí a srolujte. Závin potřete rozšlehaným vejcem (nebo ve vegan verzi smíchanými 2 lžíci oleje s půl lžičkou kurkumy) a posypte semínky (použila jsem mix slunečnicových, dýňových a chia) a pečte při 180°C dozlatova (zhruba 20 minut).
Po upečení nechte závin vychladnout a poté jej rozkrájejte. Dobrou chuť!
V tomto receptu jsem testovala toto koření na ryby, které mne velice překvapilo svou delikátní chutí. Směs mi připomněla chuť jídla, kterou jsem ochutnala při dovolené na Mauriciu.
Směs obsahuje: sůl, pepř, červenou papriku, kmín, petržel, hřebíček, česnek, muškátový květ, skořice, hořčičné semínko.
Vegetarian
Vegan (nepotírat vejcem, ale směsí oleje a kurkumy)
Intolerance laktózy
Tip na silvestrovské, narozeninové či jiné pohoštění :-). Já tyto šneky připravila na silvestrovské pohoštění mezi normálně se stravující přátele a sklidily velký úspěch.
Na šneky budete potřebovat:
1 bal. listového těsta (já použila bezlepkovou verzi, veganská se dají koupit, např. v lýdlu)
1 domácí vejce (nebo ve vegan verzi: 2 lžíce oleje s kurkumou)
2 lžíce semínek
1 bal. ROBI plátků
1 cibule
3 lžíce sterilované kukuřice
rostlinný olej
100 ml BIO kečupu
1 lžička oblíbeného koření (já použila TOTO koření na ryby)
sůl
Na oleji opečte cibulku, jakmile bude zlatavá, tak přidejte nahrubo nastrouhané robi plátky, kukuřici, okořeňte a opékejte asi 5 minut, poté přidejte kečup a chvíli prohřívejte.
Nyní si na pomoučněném válu vyválejte listové těsto, potřete směsí a srolujte. Závin potřete rozšlehaným vejcem (nebo ve vegan verzi smíchanými 2 lžíci oleje s půl lžičkou kurkumy) a posypte semínky (použila jsem mix slunečnicových, dýňových a chia) a pečte při 180°C dozlatova (zhruba 20 minut).
Po upečení nechte závin vychladnout a poté jej rozkrájejte. Dobrou chuť!
V tomto receptu jsem testovala toto koření na ryby, které mne velice překvapilo svou delikátní chutí. Směs mi připomněla chuť jídla, kterou jsem ochutnala při dovolené na Mauriciu.
Směs obsahuje: sůl, pepř, červenou papriku, kmín, petržel, hřebíček, česnek, muškátový květ, skořice, hořčičné semínko.
vypada to velice dobre :)
OdpovědětVymazatBezlepkové listové těsto se dá také někde sehnat nebo jste si ho připravila sama? Moc děkuji za informaci.
OdpovědětVymazatbezlepkové listové těsto jsem koupila... v Brně, ve zdravé výživě na lidické, kde jej mají běžně...
Vymazat:-) Hezký večer
Moc děkuji za skvělý recept. Robi plátky jsem nikde nesehnala, takže jsem nahradila nastrouhaným uzeným tofu a tempehem a je to opravdu výborné. Doporučujii. Známí (masojedlíci) přirovnávali chutí k plněným uzeným knedlíkům. Vůbec netypovali, že tam žádné maso není.
OdpovědětVymazat