Letní bílkovinné rizoto
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Diabetes
Bezlepkové
Taky dostanete chuť vždy, když se tolik oteplí, na lehká a jednoduchá jídla? S příchodem letního počasí bych vydržela klidně jen na čerstvém ovoci a zelenině, ale jelikož je potřeba dodávat tělu i zdravé bílkoviny a tuky, kterých je v zelenině poskrovnu (a zas tolik kg denně sníst nedokážu, abych pokryla denní potřebu), tak si ráda vařím tato lehká letní jídla. Dnes přidávám tip na takové vylepšené "rizoto", které je nadupané bílkovinami a díky dýňovému, lněnému semínku a trošce olivového oleje dodáte tělu i kvalitní tuky :-).
Dobrou chuť.
Suroviny (2 porce):
75 g rýže
75 g quinoy
3 růžičky květáku
1 mrkev
3 lžíce sterilované kukuřice
1/2 bal. marinovaného tempehu
1 lžička koření na paellu (obsahuje česnek, sůl, papriku, pepř, hřebíček a kurkumin)
sůl
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce lněných semínek
hrst opražených dýňových semen a řeřicha na ozdobu
Rýži uvařte společně s quinoou v poměru s vodou 1:1. Květák s mrkví očistěte a nakrájejte na zhruba stejně velké kusy a uvařte v trošce vody do měkka.
Uvařenou rýži s quinoou smíchejte s napařenou zeleninou, kukuřicí, pokrájeným tempehem. Okořeňte, přidejte lněné semínko, olej a důkladně prohřejte a lehce orestujte na pánvi.
Servírujte posypané opraženými dýňovými semínky a nasekanou čerstvou řeřichou.
Dobrou chuť!
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Diabetes
Bezlepkové
Taky dostanete chuť vždy, když se tolik oteplí, na lehká a jednoduchá jídla? S příchodem letního počasí bych vydržela klidně jen na čerstvém ovoci a zelenině, ale jelikož je potřeba dodávat tělu i zdravé bílkoviny a tuky, kterých je v zelenině poskrovnu (a zas tolik kg denně sníst nedokážu, abych pokryla denní potřebu), tak si ráda vařím tato lehká letní jídla. Dnes přidávám tip na takové vylepšené "rizoto", které je nadupané bílkovinami a díky dýňovému, lněnému semínku a trošce olivového oleje dodáte tělu i kvalitní tuky :-).
Dobrou chuť.
Suroviny (2 porce):
75 g rýže
75 g quinoy
3 růžičky květáku
1 mrkev
3 lžíce sterilované kukuřice
1/2 bal. marinovaného tempehu
1 lžička koření na paellu (obsahuje česnek, sůl, papriku, pepř, hřebíček a kurkumin)
sůl
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce lněných semínek
hrst opražených dýňových semen a řeřicha na ozdobu
Rýži uvařte společně s quinoou v poměru s vodou 1:1. Květák s mrkví očistěte a nakrájejte na zhruba stejně velké kusy a uvařte v trošce vody do měkka.
Uvařenou rýži s quinoou smíchejte s napařenou zeleninou, kukuřicí, pokrájeným tempehem. Okořeňte, přidejte lněné semínko, olej a důkladně prohřejte a lehce orestujte na pánvi.
Servírujte posypané opraženými dýňovými semínky a nasekanou čerstvou řeřichou.
Dobrou chuť!
Parádní recept, já si dělám často pohankové rizoto a dnes mám čočkovo - zeleninovou polévku.
OdpovědětVymazatZvu tě na můj blog.
http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/