Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Zdejší recept asi nepatří příliš do kategorie zdravého jídla, ale co by to bylo za léto bez alespoň jedněch kynutých knedlíků? A pokud nemáte žádnou babičku nebo maminku, která by vám veganské knedlíky udělala, nezbývá, než si je připravit sám. Tyhle jsou nadýchané, rychlé, jednoduché a moc dobré. Zváldne je i začátečník. Opravdu.
Suroviny:
1/2 kg hrubé špaldové mouky
1/2 kostky droždí
1 lžíce rýžového sirupu
1 lžíce vanilkové hrašky rozmíchané ve 3 lžících vody (nahradí vejce)
špetka soli
300 ml rostlinného mléka
ovoce (například jahody, meruňky, borůvky, broskve)
Postup:
Mouku nasypte do mísy a udělejte důlek. Do důlku nadrobte droždí, zakápněte sirupem a zalijte vlažným mlékem. Počkejte zhruba 15 minut než vzejde kvásek. Poté přidejte zbylé suroviny a vypracujte nelepivé těsto, které nechejte hodinu v míse pod utěrkou kynout.
Těsto rozdělte na 16 dílů a z každého vytvarujte placičku. Doprostřed placičky dejte ovoce, které zabalte.
Vařte ve vroucí, osolené vodě zhruba 10 minut.
Po vytažení z vody do každého knedlíku píchněte špejlí, aby z něj odešla pára.
Servírujte s tím co máte rádi - mákem, kakaem, datlovým sirupem, kakaovými boby,...
Dobrou chuť!
Tie vyzerajú veľmi dobre naozaj sa ti to podarilo len škoda že nejem cukor :)
OdpovědětVymazatWww.lifi.sk
Ahoj,místo bílého cukru můžeš použít třeba kokosový cukr,nebo agávový,datlový,javorový sirup :)
Vymazat