středa 12. července 2017

Kakaovo - čokoládová buchta s rybízem

Vhodná pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje

K létu neodmyslitelně patří ovocné buchty a moučníky. Letos nám toho na zahrádce dost pomrzlo a tak jsme na našem obřím stromě neměli ani jednu třešni, s jablky je to taky bída, hrušeň chytla nějakou chorobu, nektarinky jsou na stromě 3!, ryngle žádné, meruňky rovněž pomrzly. Ještěže alespoň rybíz je nesmrtelný :-D. Snad bude příští rok lepší. Tahle kakaová buchta je kombinací několika mých oblíbených moučníků a výsledek je báječný. Lahodná kombinace kakaa, kousků čokolády a kyselého rybízu je slastná.

Suroviny (plech 20 x 40):

1, 5 hrnku špaldové mouky
1 lžíce vanilkové hrašky
2 lžíce kakaa
1 kypřící prášek do pečiva
1/2 hrnku třtinového cukru
1 hrnek ovesného mléka (nebo jiné rostlinné)
1/2 hrnku řepkového oleje
špetka soli
50 g nasekané hořké čokolády
rybíz

Všechny sypké suroviny (kromě rybízu) promíchejte v míse a nakonec přidejte olej promíchaný s mlékem. Vymíchejte hladké těsto, nalijte na vymazaný a vysypaný plech, posypte rybízem a dejte péct.
Pečte v předehřáté troubě při 180°C zhruba 35 minut.

Buchtu po vychladnutí raději skladujte v lednici, tyto "mokré" buchty mají tendence se v horku rychle kazit. Ale spíš si myslím, že nevydrží ani 24 hodin, to pak nemusíte tenhle problém řešit :-D.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den