čtvrtek 14. září 2017

Fazolové brownies

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje

Fazole v báječné podobě. Málokdo vám uvěří, že základem této báječné čokoládové dobroty jsou právě fazole. Recept jsem ochutnala od kamarádky a zamilovala jsem se na první kousnutí.
Vyzkoušejte i vy. Krásný večer

Suroviny:

2 hrnky adzuki fazolí (uvařit)
1 banán
1 a 1/2 hrnku celozrnné mouky
1/2 hrnku kakaa
1/2 hrnku sušené třtinové šťávy (nebo třtinový cukr)
2/3 hrnku rostlinného mléka
1/3 hrnku oleje
1 prášek do pečiva bez fosfátů
1 bal. hořké čokolády

V mixéru rozmixujte uvařené fazole s banánem, olejem a rostlinným mlékem.
V míse promíchejte kakao, sušenou třtinovou šťávu, mouku, prášek do pečiva a nasekanou čokoládu. Přimíchejte rozmixovanou směs, pořádně promíchejte a nalijte do vymazaného a moukou vysypaného plechu (20 x 40 cm). Pečte při 170°C v předehřáté troubě zhruba 35 minut.

Dobrou chuť!

3 komentáře:

  1. Toto brownies dělám pravidelně a má úspěch i u rodiny a to v širokém okruhu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dlozho už plánuji fazolové brownies vyzkoušet.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju pečení z fazolí nebo cizrny.
    Jak v tmavé tak ve světlé verzi. Nepoužívám tedy mouku, ale věřím, že je to obrovská dobrota. ještě čokoládka...no vypadá to skvěle!
    Krásný den.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den