neděle 1. října 2017

Slané pivní tyčinky

Vhodné pro:
Vegan 
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje

Tento recept asi nebude patřit mezi ty úplně nejzdravější, ale je moc dobrý. Pokud máte rádi slané tyčinky, určitě vám tyto zachutnají. Včera jsem je otestovala na partě veganských přátel a moc jim chutnaly. Náročnost a cena jsou minimální. Recept mám od mamky. Děkuji :-)

Suroviny:

400 g hladké špaldové mouky
2 dcl piva
1 dcl řepkového oleje
1/2 kostky droždí
sůl

na posypání: kmín, hrubozrnnou sůl, sezam, len

Do velké mísy prosejte mouku a udělejte do ní důlek do kterého rozdrolte droždí. Zalejte jej pivem a vařečkou rozmíchejte na kašičku, poté přidejte olej a sůl a vypracujte hladké těsto, které nechejte asi hodinu vykynout.

Vykynuté těsto rozválejte na tenký plát, potřete vodou, posypte kmínem a solí a rozkrájejte na tyčinky.

Dejte na plech vyložený pečícím papírem. Nezapomeňte na dostatečné mezery, tyčinky při pečení dost nabudou.

Pečte v předehřáté troubě při 180°C zhruba 15 minut, pěkně do zlatova.

Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Mňam.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den