čtvrtek 4. ledna 2018

Cibulačka

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Bez lepku (krutony z bezlepkového pečiva)
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez palmového oleje

Naprosto zbožňuji cibulačku, nejraději jsem vždy měla tu pravou francouzskou. Časem jsme si ji doma zveganizovali a upravili a musím říct, že i když tato polévka je velmi levná a prostá co se týče náročnosti surovin, tak je natolik lahodná, že si ji zamilujete. Dnes jsem opět měla pocit, jako by ji manžel uvařil na másle a zjemnil smetanou. A přitom v ní ani máslo, ani smetanu nenajdete.

Suroviny (4 porce):
1 kg cibule

3 lžíce řepkového oleje (doporučuji od firmy Fabio, Manka s máslovou příchutí - jde o veganský olej, ověřeno u výrobce)
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky tymiánu
2 bobkové listy
1 litr zeleninového vývaru
2 dcl bílého vína
bílý pepř

Základem úspěchu u této polévky je příprava cibule. V hrnci s dvojitým dnem rozpalte olej a přidejte do něj nakrájenou cibuli, sůl(my krájíme na kolečka) a za občasného míchání restujte zhruba 30 - 40 minut. Výsledkem bude sladká, průhledná cibulka, která bude nádherně opečená. K opečené cibulce přidejte koření a bylinky, podlijte vínem a vývarem a vařte zhruba 15 minut.
Následně jen dochuťte dle chuti a servírujte s krutony z kváskového chleba posypanými veganským sýrem.

Dobrou chuť!

1 komentář:

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den