úterý 13. února 2018

Drobenkový koláč s tofu tvarohem a meruňkami

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje

Krásný den, dneska mám pro vás jeden jednoduchý a rychlý recept. V mrazáku mi zbývá posledních pár krabiček letního ovoce, tak jsem vytvořila tuto  dobrotu.

Suroviny:

Drobenka:
250 g špaldové mouky (ideálně 1:1 hladká a hrubá)
100 g rostlinného oleje nebo rozpuštěného Alsanu
80 g sušené třtinové šťávy (nebo třtinový cukr)
1 lžíce vanilkové hrašky rozmíchaná ve 3 lžících vody
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů

Tofu "tvaroh":
2 bílá tofu
1 dcl rostlinného mléka
1 bal. vanilkového pudingového prášku
1 lžíce vanilkového aroma
sladidlo podle chuti

Ovoce (meruňky)

Postup:
Suroviny na drobenku v míse ručně promíchejte. Výsledkem bude drolivá směs.

Tofu náplň si připravte tak, že všechny suroviny dáte do mixéru a rozmixujete na kaši. Výsledkem by měla být směs tekutá asi jako puding. V případě potřeby přidejte více mléka.

Do pečícím papírem vyložené koláčové formy (průměr 26 cm) nasypte 3/4 drobenky. Drobenku opatrně zalijte tofu nápní a poklaďte ovocem. Vršek koláče posypte zbylou drobenkou.

Pečte v předehřáté toubě při 170°C zhruba 30 minut.

Koláč nechejte zcela vychladnout. Dobrou chuť!

1 komentář:

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den